Wil jij online producten verkopen? Dan heb je een webshop nodig. Deze kun je zelf maken, maar het beste is om een webshop te laten maken door een professional. Zo weet je zeker dat het goed gaat. Er komt namelijk meer bij kijken dan je aan het begin denkt. Wat er allemaal komt kijken bij het maken van een webshop lees je in deze blog. 

Het belang van een webshop 

Steeds meer producten worden online gekocht, het is daarom belangrijk om jouw producten ook online aan te bieden. Het kan zijn dat je al een webshop hebt, maar dat deze niet professioneel genoeg is of overzichtelijk genoeg is. Een professionele websitebouwer kan daarbij helpen. Waarschijnlijk merk je het ook al wel aan je eigen gedrag. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een nieuwe jas, ga je eerst op internet zoeken. Vooral als jouw doelgroep online te vinden is, is het belangrijk om online de producten aan te bieden.  

Jouw webshop wordt gemaakt in een webshopsysteem, hier kun je zelf uit kiezen. Dit kan bijvoorbeeld WooCommerce zijn, Afosto of Lightspeed. Het hangt af van jouw wensen. De webshop wordt gekoppeld aan een betaalsysteem, dit kun je zelf bepalen. Denk hierbij een iDeal, Afterpay of Klarna. Een professionele webbouwer helpt bij het maken van het design, het bouwen van de webshop en alles wat dat bij komt kijken.  

Vergeet de vindbaarheid niet 

Na het bouwen van de webshop ben je er natuurlijk nog niet. Het is belangrijk dat jouw webshop zichtbaar wordt bij jouw doelgroep. Online marketing werkzaamheden zoals SEA, SEO, linkbuilding of social media kan jou daarbij helpen. De juiste teksten met de juiste tone of voice is belangrijk. Qua kosten is dit natuurlijk heel variabel. Het ligt aan het aantal producten, de layout, het cms en de functionaliteiten die je toe wil voelen.