Woontrends veranderen om de haverklap, zo ook dit jaar weer een hoop nieuwe trends. Je leest ze hier allemaal in een overzichtelijk artikel. Scheelt jou een hoop scrollen op Pinterest, Instagram en het doorbladeren van woon- en interieurmagazines. Lees nu verder en ontdek!

De nieuwste trends omtrent vloeren

De trends qua vloeren staan zeker niet stil. De visgraat vloer staat met stip op nummer 1, hoewel deze vloer in 2021 al erg populair was, is deze vloer ook in 2022 één van de meest populaire vloeren. Maar naast visgraat vloeren zijn er ook nieuwe trends. Zo zijn beton(look) vloeren zeer populair geworden het afgelopen jaar. Dit type vloeren gaan goed samen met een industriële look, wat de populariteit verklaard. De industriële interieurstijl is namelijk erg in trek.

Decoratiestijlen in interieurs

Veel van de trends die we dit jaar zien zijn in dezelfde lijn als de industriële interieurs en de visgraat vloeren. Zoals reeds gezegd zijn industriële deuren met glas daarin mateloos populair. Dit geeft een ruimtelijke uitstraling. Verder zien we veel lichte houtsoorten in interieurs, ook in combinatie met de visgraat vloeren. In keukens zien we tevens veel strakke ontwerpen met neutrale kleuren zoals wit, zwart en grijs. Toch maken ook wandtegels in de keuken een comeback. Deze tegels zijn namelijk zeer praktisch en kunnen net wat meer sfeer brengen dan een enkel strak interieur.

Slaapkamer

Onder jongeren zijn gekleurde lichten zeer populair, aangezien dit erg sfeervol kan uitpakken. Bij anderen zien we juist een minimalistisch en rustig interieur, met veel planten. Dit wordt veelal gekenmerkt door het gebruik van licht hout en rustige kleuren. Dit kan in combinatie met een houten vloer, wat ook veel wordt gedaan. Maar bij tegels in de woonkamer wordt de tegelvloer ook nog wel eens doorgetrokken tot de slaapkamer. Het grootste voordeel hiervan is dat een tegelvloer zeer goed warmte doorlaat, waardoor vloerverwarming een ideale combinatie is.